1. |
MajronD
![]() ![]() |
3385623 pkt |
2. |
Lubiący język Angielski
![]() ![]() |
1590541 pkt |
3. |
CM
![]() ![]() |
1565321 pkt |
4. |
Joanna R
![]() ![]() |
1385113 pkt |
5. |
kingdom
![]() ![]() |
1172450 pkt |
1. |
raf1978
![]() ![]() |
2000 pkt |
2. |
MajronD
![]() ![]() |
1648 pkt |
3. |
adamx456
![]() ![]() |
1150 pkt |
4. |
Nadia11025
![]() ![]() |
1132 pkt |
5. |
jegular
![]() ![]() |
1046 pkt |
Yeast is essential for baking bread. - Drożdże są niezbędne do pieczenia chleba.
She added a teaspoon of yeast to the dough. - Dodała łyżeczkę drożdży do ciasta.
Brewers use yeast to ferment beer. - Piwowarzy używają drożdży do fermentacji piwa.
Yeast helps the dough rise. - Drożdże pomagają ciastu rosnąć.
I need some yeast to make pizza dough. - Potrzebuję trochę drożdży, żeby zrobić ciasto na pizzę.
Yeast infections can be treated with medication. - Infekcje drożdżakowe można leczyć lekami.
Bread made without yeast is called unleavened bread. - Chleb pieczony bez drożdży nazywany jest chlebem przaśnym.
The recipe requires active dry yeast. - Przepis wymaga użycia suchych drożdży aktywnych.
They used yeast to make homemade beer. - Użyli drożdży, żeby zrobić domowe piwo.
Too much yeast can make the dough taste bitter. - Zbyt dużo drożdży może sprawić, że ciasto będzie miało gorzki smak.
1. |
MajronD
![]() ![]() |
3385623 pkt |
2. |
Lubiący język Angielski
![]() ![]() |
1590541 pkt |
3. |
CM
![]() ![]() |
1565321 pkt |
4. |
Joanna R
![]() ![]() |
1385113 pkt |
5. |
kingdom
![]() ![]() |
1172450 pkt |
1. |
raf1978
![]() ![]() |
2000 pkt |
2. |
MajronD
![]() ![]() |
1648 pkt |
3. |
adamx456
![]() ![]() |
1150 pkt |
4. |
Nadia11025
![]() ![]() |
1132 pkt |
5. |
jegular
![]() ![]() |
1046 pkt |